Fakro Magyarország Kft.

www.fakro.hu

 

 

 


A FAKRO Kft. a lengyel FAKRO leányvállalata.

Tetőablakokat, fénycsatornákat, padlásfeljáró lépcsőket és ezek kiegészítőit forgalmazza. A Fakro a pályázatban az alábi termékcsoportokkal van jelen. A következőkben hasznos, a tervezést segítő információkat talál, továbbá tervezési segédleteket tölthet le.

Tetőtéri ablakok és árnyékolók, kiegészítők:

A FAKRO tetőtéri ablakok minőségüknek, funkcionalitásuknak, biztonságos használatuknak és újító megoldásaiknak köszönhetően bármilyen típusú tetőtéri helyiségbe alkalmazhatók és a kiváló hőszigetelő üvegezésnek hála akár passzívházakban is felhasználhatók. A tetőablakok forgástengelye 3 helyen lehet, középmagasságban, afelett vagy felnyíló és billenő ablakoknál a tetőablak felső síkjában. A tetőablakokat a burkolókeretek sorolásával függőleges és vízszintes irányba is egymás mellé lehet sorolni, ezzel hozva létre nagyobb felületeket, itt csak a tetőszerkezet statikája szab határt. Az ablakok külső és belső árnyékolókkal is elláthatók, illetve elektromos távvezérlővel is irányíthatók, van napelemmel működtethető árnyékoló megoldás is. A nagyobb komfort érdekében az ablakokat FAKRO térdfalablakkal is ki lehet egészíteni, illetve a tervezés és a felhasználás során rendelkezésre áll a FAKRO tetőerkély ablaka is, amelynek felnyíló felső ablakszárnya, függőleges állásba kitolható alsó szárnya erkélyt alkot a tetőtérben.

Bővebb információért kattintson az ikonra!

Tervezési segédletekért kattintson az ikonra!


Felülvilágító ablakok lapostetőhöz:

A felülvilágító ablakokat elsősorban lapostetős épületek helyiségeibe ajánljuk, amelyeknél a belső elhelyezkedésű lakóterek esetében nem mindig van mód homlokzati ablak alkalmazására. A hőszigetelt felülvilágító ablakok kupolás és kupola nélküli változatban kaphatók. Az előbbi változat betörésgátló üvegezése egy polikarbonát kupolával egészül ki, az utóbbi változat speciálisan kialakított és megerősített üvegezéssel rendelkezik. A D_F típus 60x60 és 120x220 cm között tetszőleges méretben is rendelhető. Mindkét típus kapható fix, manuális vagy elektromos kivitelben. Hőszigetelési paraméterei alapján akár passzívházban is alkalmazhatók, de alkalmasak zöldtetős megoldásokhoz és járható kivitelben is.

Bővebb információért kattintson az ikonra!

Tervezési segédletekért kattintson az ikonra!


Fénycsatornák:

A természetes fénytől elzárt, ablaktalan helyiségekbe fénycsatorna beépítése javasolt, amelyen keresztül természetes fényt lehet bejuttatni a helyiségbe. Ablakokkal rendelkező helyiségekben a fénycsatorna energiatakarékos kiegészítő fényforrásként szolgálhat. A merevfalú vagy flexibilis változatok akár 6 méter hosszan viszik a természetes fényt a tetőről a helyiségek mennyezetéig.

Bővebb információért kattintson az ikonra!

Tervezési segédletekért kattintson az ikonra!


Összecsukható padlásfeljáró lépcsők:

A FAKRO könnyű és biztonságos feljutást biztosítanak a nem lakott padlásterekbe a drága és sok helyet igénylő fix padlásfeljárók helyett, komfortos használat mellett teljesítik a vonatkozó biztonsági követelményeket, műszaki és hőszigetelési előírásokat. A hagyományos kialakítás mellett ollós szerkezetű lépcsők is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

Bővebb információért kattintson az ikonra!

Tervezési segédletekért kattintson az ikonra!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: partnereink